סירת מפרש

מה המשותף למפרש רוח שמש ( solar wind sail ) לספינת הדגל של כריסטופר קולומבוס ( La Santa María) ולמפרשית “למבדה” של טניה ויואב מיאכטיים ?

ובכן, הרבה מאד משותף לכל השלוש ויחד עם זאת עם הבדל מהותי אחד חשוב.
מפרש בספינה

המשותף לסירת מפרש

כל שלושת הספינות יודעות היטב להפליג עם הרוח, כלומר להפליג בכיוון אליו נושבת הרוח בין אם זו הרוח הנושבת מן השמש, רוחות הסחר העולמיות או הרוחות הצפוניות בחופי ארץ ישראל.

ההבדל החשוב בסירות מפרש

משלושת הספינות הנ”ל רק הלמבדה (בעיקר כשיואב על ההגה) יודעת לשוט גם כנגד הרוח (כמעט) בעוד ספינתו של קולומבוס הסנטה מריה וכן החללית המתוכננת ע”י נאס”א להפליג בחלל ומונעת ע”י רוח השמש – שתיהן יודעות רק להפליג עם הרוח, אותה רוח שהביאה את קולומבוס אל חופי אמריקה ולא רק את קולומבוס- כמעט על מי שחוצה עד היום אוקיינוסים בסירות מפרש חוצה אותם בעזרת רוחות הסחר העולמיות ( The Trade Winds ).

כאמור, ספינות המפרש הישנות אשר חצו אוקיינוסים ידעו להפליג רק בכיוון אליו נשבו רוחות הסחר העולמיות, דהיינו  עם הרוח – בעוד המפרשיות החדשות עם מערך המפרשים המתקדם יודעות להפליג כמעט נגד הרוח. חלק ניכר מהליך הכשרת הסקיפר החדש ולאחר קבלן הרישיון המיוחל הינו בלימוד דרך ניסון בידיים והתנסות על הסירה עצמה בהפלגה במצבים רבים ושונים עד רכישת המיומנות המלאה בהפלגה על מפרשים בלבד ללא מנוע.

ברגע שמסתיים הליך היציאה מהמרינה, פותחים מפרשים, נשענים לאחור והשקט עוטף אותך מכל הכיוונים ולא נשמע דבר מלבד רחש הגלים. הפלגה במפרשית הינה המקבילה של דאיה, סוג של ריחוף בעזרת הרוח רק בחברת עוד אנשים אשר בחרת להפליג איתם עד ההגעה לאותו אי יווני קטן בו מטילים עוגן במפרץ ויורדים לטברנה המקומית.
בית ספר לשיט

ההפלגה הינה סוג של ספורט אשר מתאים לאנשים אשר אוהבים שקט ושלווה, רוגע וחברה טובה, אוכל ושתיה בחברותא על הסיפון, ולאלו אשר מחפשים את האדרנלין קיימות גם תחרויות יאכטות – עליהן נפרט בפעם אחרת.

בתוך חודש וחצי במאמץ או בתוך 8 חודשים ברגוע ניתן להשלים את הוצאת רישיון הסקיפר המוכר בכל העולם ביאכטיים, מועדון שיט ביתי ואיכותי כאשר הצוות עושה ויעשה כל מאמץ על מנת לעזור ולתפור לכל סטודנט את ההכשרה המתאימה עבורו, החל מביצוע קורס סקיפרים ועד לרגע הוצאת הרישיון.