רישיון שייט

מי בכלל צריך אותו? ולמה יש כזאת נהירה מטורפת לבתי הספר לשייט? האם זה רק סמל סטטוס ורוב רובם של בוגרי קורס סקיפרים לא יראו יאכטה עד לסוף חייהם בתום הקורס?

בקיצור האם הרישיון הנכסף הוא סתם גימיק שסופו לעלות אבק?

ואם כבר לעשות, אז איפה?

רישיון שייט

אז ככה, ננסה לעשות קצת סדר

רישיון סקיפר או בשמו הישראלי "משיט 30" הוא רישיון שייט לספינה (עד 24 מטר)

הרישיון הוא בינלאומי כלומר מוכר בכל העולם, אך הוא מוגבל לשייט חופי.

הרישיון הבא הוא משיט 60 שהוא זהה למשיט 30 רק שאינו מוגבל לשייט חופי ומאפשר הפלגה מכל מקום לכל מקום  בעולם.

רישיון שייט מסביב לעולם

בכל העולם טרנד השייט הולך וגובר, הצורך של האדם בטבע פראי אמיתי, בשקט ויחד עם עליה באיכות החיים והזמן הפנוי, נתנו תנופה עולמית אדירה לענף, אך מה שללא ספק הגורם המרכזי לתנופה המטורפת הוא ריבוי היאכטות להשכרה.

עד לפני 20 שנה כמעט ולא היו יאכטות להשכרה וענף השייט העולמי ברובו נשען על בעלי יאכטות, כמובן שיאכטה זה עניין יקר שדורש גם זמן , לכן היה תחום זה נחלתם של מעטים.

אם תחרות על מחירי היאכטות בשילוב יצור המוני של יאכטות ( תבניות ווקום ) חלה ירידה במחירי היאכטות החדשות, לכן נכנסו המון חברות להשכרת יאכטות שצצו כמו פטריות לאחר גשם טוב.

והרי לכם כל הסיבות להתפתחות ענף השייט:

זמן פנוי, צורך להיות בטבע ולבד , ירידה במחירי היאכטות והמון חברות להשכרת יאכטות במגוון יעדים בעולם.

כיום ישנם פשוט מכורים לטיולים מסוג זה, המוני אנשים הבינו שחופשה שנתית על יאכטה כאשר הם משיטים את היאכטה בעצמם היא דבר שכל אחד יכול להרשות לעצמו בשילוב הניתוק שזה מאפשר והטבע שמתגלה רק כאשר מפליגים, הוא ממכר.

רישיון שייט yachtime

 ומה לגבי הארץ?

בארץ העניין מטורף, כמו כל בדבר בישראל, ענף השייט בהתפתחות מסחררת,  יש אלפי סקיפרים חדשים מידי שנה, אם לדוגמא  לפני 10 שנים היו בעיקר גברים בשנות החמישים מגיעים לקורס הנחשק, היום אנו רואים קשת רחבה מאוד, יהודים, ערבים, חילוניים ודתיים, נשים וגברים  ומכל הגילאים.

רישיון שייט אפשר לקבל כבר בגיל 18 וניתן לצפות בהמון סקיפרים שמפליגים ברחבי העולם שחצו כבר את גיל 80.

בארץ הצפופה שלנו יש צורך עז לשקט וטבע, לכן צמחו בארץ המון מועדוני שייט שמאפשרים להפליג כמעט לכל אחד ולא מעט ובמחירים מפתיעים, לצורך ההשוואה, והיום חברות מועדון במועדון שייט עולה כמו ממנוי בקאנטרי.

וכמו שכבר הזכרנו, אם מכל העולם אנשים טסים ליעדים לשכור יאכטות להשטה עצמית, אז כמובן שבישראל יש נהירה מטורפת לחו"ל, וכך עוד ועוד ישראלים מידי שנה מצטרפים למעגל שוכרי היאכטות בעולם.

בנוסף לכך יש את היעדים הקרובים אלינו בים התיכון, קפריסין, טורקיה, יוון, קרואטיה, איטליה, קרואטיה, צרפת וספרד .

כל אחת מהמדינות האלה היא יעד נהדר, אך הרשו לי רגע להתמקד ביוון, יוון היא מדינה קרובה לישראל ( שעתיים טיסה) והיא פשוט גן עדן להפלגה , המון איים (2000), המון מפרצים, המון טבע, אין הרבה אנשים ואין סוף של יאכטות להשכרה. כל אלו הפכו את יוון למדינה המושלמת עבור היאכטונר הישראלי.

דמינו לכם : טיסה קצרה ליוון , נסיעה של 40 דקות ואתם במרינה, שם מחכה לכם כל יאכטה שתרצו, חדשה, ישנה, קטנה או גדולה, קטמארן או מונוהול, פשוט כל מה שתרצו .

מעבר על הציוד,  קניות והצטיידות בסופר, הנעת מנוע, יציאה מהמרינה, פתיחת מפרשים, ומשם לאי קרוב  או רחוק, בדרך עצירה במפרץ לשחיית צהריים, הגעה בערב למעגן באי, ארוחת ערב בטברנה ותכנונים של היום הבא.

לאחר שבוע כזה ביוון כנראה שזאת תהיה החופשה השנתית שלכם להמשך החיים.

אה, ועוד דבר סופר חשוב, לא הזכרנו את הקורונה, אז הקורונה כנראה חלפה לה אך השאירה צלקות וככל הנראה (לפי מה שמומחים אומרים ) תבוא עלינו המגפה באה, לכן חופשה על יאכטה שהיא קפסולה שנעה לה למקומות נידחים הופכת את החופשה לאחת הבטוחות מבחינת מחלות, לכן אני צופה שהביקוש ליאכטות יעלה בשנים הקרובות וזו עוד סיבה למה להוציא רישיון שייט.

טוב! השתכנעתם, אז איך מתחילים? כל מה שצריך לדעת על קורס סקיפרים

פתח.י
צריכים עזרה?
Yachtime | יאכטיים מועדון השייט המוביל ב
שלום - איך נוכל לעזור לך?